Kreativt under koronaen hos FLOW Trøndelag VVS

I annerledesåret 2020 har FLOW Trøndelag VVS AS laget et nytt teknisk serviceprogram for kundene, lansert egen koronavask, miljøsertifisert seg etter ISO 14001 og resertifisert seg etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Den tverrfaglige satsningen på elektro og klima i Trøndelag kom også skikkelig på plass i år.

Publisert 28. des. 2020

- Da koronaen kom og nedstengningen av landet var et faktum, gikk vi straks i dialog med kundene våre. Ved å prioritere tett kontakt og å raskt få på plass godt smittevern, kunne vi fortsette prosjektene våre så godt som normalt og uten stopp, forteller Håvard Hildrum, salg- og markedsansvarlig hos VVS-entreprenøren FLOW Trøndelag VVS om dette spesielle året.

Vokser videre

Med gode systemer og rutiner på plass ble ikke konsekvensene så store som fryktet da koronakrisen kom.

- Det ga oss spillerom til å styrke den flerfaglige satsningen vår i Trøndelag, hvor utviklingen av klima-satsingen vår fortsatte med full styrke. Ikke minst har vi etablert elektroentreprenøren FLOW Elektro Midt-Norge AS. Både klima-satsingen og elektroentreprenøren har fått et solid fotfeste i markedet i år, fortsetter Håvard Hildrum.

Det tette samarbeidet mellom de tekniske fagene KLIMA, ELEKTRO og VVS gir synergier. FLOW Trøndelag VVS ligger an til rekordomsetning med mange prosjekter i året som har gått. Som sykehjemmet i Selbu, kontorbygget Signalbygget og Ahlsells nye butikk i Trondheim. Andre prosjekter er Coop Obs sin nye butikk på Tunga, klatresenter på Sluppen, leilighetsbygg i Trondheim og mye mer.

Under koronaen prioriterer vi tett kontakt og dialog med kundene våre, og med gode systemer og rutiner har ikke konsekvensene av koronakrisen blitt så store som fryktet.
Håvard Hildrum

- Nå er vi godt i gang i samspillprosjektet Johan Boier videregående skole. Vi ble invitert inn i prosjektet på et tidlig stadium sammen med totalentreprenøren RUTA for å planlegge VVS-installasjonene og finne de beste løsningene, sammen med byggherren Trøndelag fylkeskommune, sier han.

Også 2021 ser meget bra ut, og FLOW Trøndelag VVS går inn i det nye året med fulle ordrereserver.

- FLOW Group, den tverrfaglige grupperingen som vi er en del av, vokser også, og vi ser mot nord. Nå søker vi dyktige rørleggere/prosjektleder til vår satsing i Bodø, hvor det er stor byggeaktivitet, legger Håvard Hildrum til. - Å etablere egne bedrifter på stedene vi ønsker å være representert er riktig for oss. Da starter vi med å finne de riktige menneskene som skal lede den nye satsingen først, slik vi gjør i Bodø nå, fortsetter han.

- Vi skal bli best på miljø

I høst var tiden inne for FLOW Trøndelag VVS til å resertifisere seg etter kvalitetsstandarden ISO 9001, samtidig som bedriften miljøsertifiserte seg etter ISO 14001.

- ISO-sertifiseringen på kvalitet handler om å kontinuerlig forbedre seg, mens vi med den nye ISO 14001-sertifiseringen møter kravene fra kundene om å ta ansvar for vårt ytre miljø. Som VVS-entreprenør kan vi påvirke energiforbruket i byggene og hvilke materialer som velges. Den påvirkerrollen skal vi bruke aktivt. Vi har bestemt oss for å bli best på miljø, forteller Greif Sæther, daglig leder i FLOW Trøndelag VVS.

Rent praktisk er tre av servicebilene byttet ut med elbiler, og Greif Sæther forbereder leverandørforhandlinger med tydelige miljøkrav.

- ISO-standardene er så integrert i rutinene våre, at vi ikke trenger tenke så mye over det i det daglige. Det går automatisk, beskriver Greif Sæther.

Nå som også miljøsertifiseringen er på plass hos FLOW Trøndelag VVS, er mye av forarbeidet klart for de andre bedriftene i FLOW Group som også skal miljøsertifisere seg.

I høst har daglig leder Greif Sæther i FLOW Trøndelag VVS AS ledet FLOW Trøndelag VVS AS sin resertifisering etter kvalitetsstandarden ISO 9001, samtidig som bedriften har miljøsertifisert seg etter ISO 14001.

Nytt serviceprogram for kundene

Markedet for drift og vedlikehold vokser med stadig flere kunder med faste avtaler, og FLOW Trøndelag VVS har styrket avdelingen med Stian Schjerve som avdelingsleder. Tett kundekontakt har også gitt inspirasjon til å lage et nytt serviceprogram på tvers av de tekniske fagene.

- Vi opplevde at kundene ikke forsto servicerapportene våre. Det har vi grepet fatt i sammen med blant annet Coop, som er en av drift- og vedlikeholdskundene våre. Vi har også hentet det beste fra andre bransjer, som bil og eiendom, forteller Håvard Hildrum.

Nå tilbyr alle FLOW-bedriftene det nye serviceprogrammet FLOW Signatur til kunder over hele landet.

Kreativt under koronaen

Kreativiteten blomstrer i FLOW Group. Idéen om en ny koronavask for butikker, kjøpesentre og offentlige rom var det en av rørleggerne i FLOW Trøndelag VVS som fikk. Idéen ble utviklet videre og leverandører koblet på, og de første vaskene ble montert i Trondheim i desember.

- Vi setter pris på initiativ og engasjement, og har skapt en bedriftskultur som vi er stolte av. Det gleder oss at så mange dyktige fagfolk tar kontakt og spør om å få jobbe med oss. Også tidligere ansatte spør om å få komme tilbake, forteller Håvard Hildrum og Greit Sæther, som starter 2021 med fire flere ansatte enn for et år siden.

Publisert
28. des. 2020


Relaterte saker:

Endelig fikk Zivar drømmejobben!

Zivar Mahmoud kom til Norge med en drøm om å bli rørlegger. Han kom ikke inn på videregående skole, men nå har han sikret seg svennebrev og fast rørleggerjobb.
Les mer

T-RØR: Fra vannbåren varme til avansert bioenergi

T-RØR ble etablert i 2012 og en del av FLOW Group i 2019. Siden etableringen har T-RØR vært en spesialist på varmepumper. Den nyeste satsningen er bioenergi som varmekilde. Med et dedikert team på 23 ansatte og en omsetning på omtrent 35 millioner i 2023, har T-RØR etablert seg som en ledende leverandør av VVS-tjenester i regionene Innherred, Namdal, Fosen og Stjørdal.
Les mer

Lærlinger i FLOW Group

I FLOW Group har vi stort fokus på å jobbe med lærlinger. Dette for å styrke bransjen vår. Bransjen er avhengig av at vi har gode lærebedrifter slik at ungdommene som går blant annet rør- eller elektrofag faktisk får læreplass. Behovet for rørleggere, elektrikere, ventilasjonsmontører, kommer ikke til å bli mindre med årene, og dette ansvaret tar vi i FLOW Group på alvor.
Les mer

FLOW Group: Vi erkjenner viktigheten av å jobbe mot en mer bærekraftig fremtid

Som en seriøs aktør innen teknisk infrastruktur for bedriftsmarkedet i Norge, tar FLOW Group sitt ansvar for bærekraft på alvor. Bærekraft handler ikke bare om miljømessige hensyn, men også om økonomi og samfunn. Derfor har vi implementert en helhetlig tilnærming som integrerer bærekraft i alle våre operasjoner og tjenester.
Les mer

Mange fordeler med en serviceavtale for sprinkler, sanitær, varme- og kjølesystemer

Vi arbeider målrettet for å øke vår kapasitet til å utføre ett større volum av serviceavtaler og vi opplever at markedet i økende grad etterspør leverandører som leverer mer komplette tjenester innen vårt fag samt at vår tekniske VVS kompetanse er ettertraktet.
Les mer

- Nå er vi lønnsomme og på offensiven igjen

- I januar 2020 sto vi ved et veiskille og måtte ta noen drastiske, strategiske grep. Vi hadde pådratt oss økonomiske utfordringer, vi hadde utfordringer med gjennomføringen av flere store prosjekter, og vi hadde litt utfordringer med ansettelser i alle ledd i selskapet. Resultatet ble at vi dro ned aktiviteten ved å droppe nye, store prosjekter samtidig som vi økte satsingen på drift og vedlikehold. Det ble en svært vellykket kursendring for oss.
Les mer

Fra logistikkoperatør til voksenlærling til fagarbeider elektro

FLOW Elektro Midt-Norge AS har gleden av å gratulere vår nye elektriker Andreas Fiskvik med fagprøven. Andreas begynte sin yrkes karriere som lagermedarbeider, før han senere bestemte seg for å endre retning. Det er vi i FLOW svært fornøyd med.
Les mer

- Vi skal utgjøre en reell verdi for kunden

Frode Helmersen har svært allsidig yrkeserfaring. Den bruker han nå til å spisse og strukturere satsingen i drift- og vedlikeholdsavdelingen hos FLOW Trøndelag VVS, som har gitt svært gode resultater. – Det handler både om å gi kundene det de har behov for når de har behov for det, samt å legge til rette for at våre ansatte får lov til å jobbe på områder de trives med, sier han.
Les mer

Fra montør og bas, til prosjektleder på heltid!

FLOW Klima Trøndelag satser på utvikling av egne ansatte. Et godt eksempel på dette er Karl Barlaup. Karl begynte i FLOW som bas og har gradvis jobbet seg opp til å nå bli prosjektleder.
Les mer

De profesjonelle kundene krever at vi som leverandører er like profesjonelle som dem selv

- Det er utfordrende for en mellomstor bedrift alene å holde tritt med kravene som markedet stiller, og utfordringene vil fortsette å øke, mener daglig leder Mads Meisingset i FLOW Meisingset VVS.
Les mer

- Vi har gitt kundene en enklere og tryggere hverdag

For å møte kravene kundene har til profesjonalitet, måtte Greif Sæther, daglig leder i rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS AS, endre måten han tenkte og drev bedriften sin på. - For oss ble løsningen å sette kundefokus og profesjonalisering i system sammen med de andre partnerne i FLOW Group, sier han.
Les mer

FLOW Svartisen VVS: Vellykket prosjekt på NAF sitt nye bilverksted i Bodø

Rørleggerbedriften FLOW Svartisen VVS AS sin Bodø-avdeling ferdigstilte i august sitt første store oppdrag på NAF sitt nye bilverksted i Olav V gate i Bodø. - Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner, sier daglig leder og rørleggermester Stig Einar Mork.
Les mer

Energitiltak i offentlig regi

FLOW Meisingset VVS bistår Oslobygg KF med omfattende energioppgradering på mer enn 70 skoler i Oslo området. Prosjektet ble tildelt gjennom en anbudskonkurranse tidligere i høst og skal etter planen ferdigstilles ved utløpet av året.
Les mer

God belysning – en viktig faktor for et godt arbeidsmiljø

Velg riktig belysning på arbeidsplassen – det vil gi en umiddelbar effekt på både arbeidsmiljø, økonomi og energibruk.
Les mer

Bygger profesjonelt nettverk for tekniske fag

- Det er stor etterspørsel etter bedrifter som kan ta hånd om byggeprosessen på tvers av fag fra start til slutt. Vi ser at de profesjonelle kundene ønsker å forholde seg til ett kontaktpunkt, sier Håvard Hildrum, salgs- og markedsansvarlig hos rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS i Trondheim.
Les mer

Fleksibel arbeidsgiver sikret Ninja svennebrevet

Stig Mork hos FLOW Svartisen VVS AS på Halsa i Meløy trengte flere rørleggere, mens Ninja Ringøy Torrissen ønsket seg en variert og praktisk jobb, hvor hun også møtte mennesker. Høsten 2021 kunne hun feire at svennebrevet som rørlegger var i boks.
Les mer

FLOW Meisingset VVS AS satser på sprinklerkompetanse

Med bakgrunn i en beslutning om strategisk satsning på sprinklermarkedet kan FLOW Meisingset VVS i dag kalle seg en veletablert sprinkler entreprenør.
Les mer

Arbeidsuke hos FLOW Meisingset VVS

Denne uken har elever fra 9. trinn på Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen hatt tre dagers utplassering i bedrift i forbindelse med arbeidsuka.
Les mer

Rehabilitering av svømmehall og garderobeanlegg

FLOW Meisingset VVS har nylig overlevert rørarbeidene i forbindelse med totalrehabilitering av basseng og garderobeanlegget til Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på Mortensrud i Oslo.
Les mer

FLOW Meisingset VVS leverte rørarbeider på Nordberg Kirke

FLOW Meisingset VVS har levert varme og sanitærarbeider i forbindelse med totalrehabilitering av Nordberg Kirke i Oslo. FLOW Meisingset VVS har blant annet levert nytt energianlegg bestående 5 energibrønner og varmepumpe med over 40kw ytelse.
Les mer

FLOW Bredesen Elektro er operative i Arendal.

Mandag 2. august startet FLOW Bredesen Elektro opp i Arendal. Fra før er FLOW Group representert med to datterselskap i Arendal, FLOW Bredesen VVS og FLOW Bredesen Klima, og er nå komplett med alle de tre tekniske fagene (elektro, rør og ventilasjon) i Agder-regionen, noe som bidrar til å skape et attraktivt og spennende faglig miljø for både kunder og medarbeidere.
Les mer

Rørlegging og snekring - det beste fra to fag

Rørleggermester og daglig leder Stig Einar Mork trenger flere rørleggere for at FLOW Svartisen VVS skal kunne vokse videre i Meløy og Salten. - Vi må tenke nytt, og har begynt å utdanne rørleggerne våre selv.
Les mer

Gjør energitiltak for fremtiden med T-RØR.

Vi har tatt turen til Sør - Inntrøndelag Høgskolelag også kalt SKOFO. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. De har internatkapasitet til 115 elever, og i snart 120 år har de satt sitt preg på bygda Skogn. Skolen består nå av til sammen 3 bygg.
Les mer

ISO-sertifiseringer ingen skrivebordsøvelse hos FLOW Trøndelag VVS

- Fornøyde kunder og lønnsomme prosjekter krever at vi har levende systemer som vi hele tiden forbedrer, sier daglig leder Greif Sæther i FLOW Trøndelag VVS AS. Nå er bedriften både resertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøsertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.
Les mer

Rens av gulvvarmerør: Nytt, viktig, lønnsomt

– Jeg ble overrasket over hvor mye smuss og avleiringer som hadde hopet seg opp i rørsystemet, forteller Astor Åsjord fra Engavågen i Meløy. FLOW Svartisen VVS tok oppdraget med rens av rørene og installering av energieffektiv varmepumpe.
Les mer

God driv i vårt 10. driftsår - men vi vil videre!

T-Rør AS i Levanger startet med et ønske om å drive egen bedrift, skape sin egen arbeidsplass og etter hvert utvikle og drive større. Nå i vårt 10. driftsår er vi fornøyd med utviklingen - Men vi vil videre!
Les mer

Flying start for ny elektroentreprenør i Trøndelag

Nils Godtfred Bjørnerud og Roger Tørset solgte seg inn som team da FLOW Group søkte etter leder til sin nye elektrosatsning i Trøndelag. - Vi hadde ikke gått i gang med å bygge opp en ny elektroentreprenør uten en solid aktør som FLOW Group i ryggen.
Les mer

Lamarkgården sparte over 60% strøm med varmepumpen

De 20 husstandene i Lamarkgården midt i Ørnes sentrum reduserte strømforbruket med over 60% etter at FLOW Svartisen VVS installerte en ny varmepumpeløsning i bygget. At besparelsen ble så stor overrasket Robert Ueland, styreleder i sameiet.
Les mer

Arne Morten har jobbet 40 år med 3 generasjoner Svensen

9. juni var det 40 år siden Arne Morten Strøm hadde sin første arbeidsdag hos rørleggerbedriften Ragnar Svensen AS i Stavanger. Gjennom 5 tiår i et marked som har endret seg mye, har han opplevd tre generasjonsskifter med farfar, far og nå sønn, Roar Svensen, som leder.
Les mer

- Det vi trengte for å møte markedet fant vi ikke i de tradisjonelle rørleggerkjedene

Daglig leder Daniel Vibstad i rørleggerbedriften Vibstad VVS kom til et punkt da han innså at tradisjonelle kjeder ikke kunne hjelpe med det som skulle til for å møte kravene kundene stiller. - Vi fant det vi lette etter i FLOW Group.
Les mer

Tok grep for å komme til forhandlingsbordet med de profesjonelle kundene

Joakim Arnesen (38), daglig leder i FLOW Meisingset VVS, har vært med på en spennende reise i et marked som har endret seg mye på kort tid. - Vi måtte snu måten vi tenker på for å nå frem til de større profesjonelle kundene. Da kom vi til forhandlingsbordet, forteller han.
Les mer