Lærlinger i FLOW Group

I FLOW Group har vi stort fokus på å jobbe med lærlinger. Dette for å styrke bransjen vår. Bransjen er avhengig av at vi har gode lærebedrifter slik at ungdommene som går blant annet rør- eller elektrofag faktisk får læreplass. Behovet for rørleggere, elektrikere, ventilasjonsmontører, kommer ikke til å bli mindre med årene, og dette ansvaret tar vi i FLOW Group på alvor.

Publisert 13. mars 2024

Bare siste måneden har vi hatt tre lærlinger oppe til svenneprøven som bestod med glans.
Monica Loe, daglig leder i FLOW Trøndelag VVS.

Hvert år tas det inn lærlinger i flere av FLOW-selskapene. I FLOW Trøndelag VVS er det per i dag 13 lærlinger og hvert år tas det inn nye.

-Bare siste måneden har vi hatt tre lærlinger oppe til svenneprøven som bestod med glans, forteller daglig leder i FLOW Trøndelag VVS, Monica Loe. Det blir vi stolte av! -Vi har stor tro på at dette er en veldig fin måte å rekruttere ny arbeidskraft på siden de blir en del av kulturen vår allerede fra læretid, fortsetter Monica. – Hos oss har vi alltid skolelærlingene her på utplassering mens de går på skolen slik at både de og vi kan se om det er en god match.

FLOW Trøndelag VVS ble også nylig nominert til årets lærebedrift 2024 av Rør Norge.

-Det er utrolig stas, forteller Monica Loe. Hun fortsetter; tre av lærlingene er jenter og det syns vi også er hyggelig å se, at det kommer flere jenter til faget vårt.

Totalt i FLOW Group har vi nå 30 lærlinger, av disse er 10 voksenlærlinger.

Håvard er lærling i FLOW Trøndelag VVS.

Utvikling av fremtidens rørleggere: Ungdomslærlinger og Voksenlærlinger hos FLOW Meisingset VVS

For å sikre en pålitelig og kompetent arbeidsstyrke investerer FLOW Meisingset VVS i opplæringsprogrammer for både ungdomslærlinger og voksenlærlinger, med fokus på å bygge en sterk arbeidsgivermerkevare samtidig som vi former fremtidens profesjonelle medarbeidere innen rørleggerfaget.

-Som en ledende aktør innen rørteknisk drift og vedlikehold i Stor-Oslo, ser vi viktigheten av å investere i kompetanse og å utvikle neste generasjons rørleggere, forteller salg- og markedsansvarlig i FLOW Meisingset VVS Joakim Arnesen. Selskapet har som en naturlig del av driften utviklet lærlinger i mer enn 60 år, og har i dag seks lærlinger i alderen 16 til 44 år. To av lærlingene våre er ungdomslærlinger og fire er voksenlærlinger, alle med ulik alder, bakgrunn og utgangspunkt, fortsetter Joakim.

Vi legger også stor vekt på mentorskap og personlig utvikling.
Åge Johnsen, Opplæringsansvarlig i FLOW Meisingset VVS.

Ungdomslærlinger: Investering i fremtidens talent

Ungdomslærlingeprogrammet hos FLOW Meisingset VVS gir unge en unik mulighet til å utforske og utvikle ferdighetene som kreves for en vellykket karriere innen rørleggerfaget. Gjennom en kombinasjon av teoretisk undervisning og praktisk erfaring lærer ungdommene grunnleggende prinsipper innen rørleggerarbeid og byggteknikk.

Ved å investere i ungdommen, ikke bare som fremtidig arbeidskraft, men som høyt kompetente fagarbeidere, bidrar vi til samfunnets og bransjens utvikling som helhet. Ungdomslærlinger får muligheten til å jobbe sammen med erfarne fagfolk, noe som ikke bare øker deres faglige ferdigheter, men også gir dem en dypere forståelse for yrket og dets betydning.

Gjennom et to- eller fireårig lærlingeprogram får ungdomslærlinger hos FLOW Meisingset VVS den nødvendige tiden til å utvikle seg og vokse som fagfolk. Ved å bli en del av FLOW-teamet blir de ikke bare en del av en bedrift, men en del av et fellesskap som verdsetter deres bidrag og investerer i deres suksess.

Mikkel Wang tok et modig valg da han søkte lærlingplass hos oss rett etter ungdomsskolen. Han var svært motivert for å begynne rett i jobb og å lære seg faget kombinert med praktisk arbeid fra dag en, og i løpet av 4,5 år vil han fullføre læretiden i bedrift kombinert med deltid på skole frem mot svenneprøven og fagbrevet.

-Mikkel kom til oss som en svært motivert 15 åring, med god verktøyforståelse og nevenyttige egenskaper. Og ikke minst med godt humør, positiv holdning og en ivrig lærelyst. Dette var grunnlaget for at vi ønsket å satse på Mikkel sin utvikling, – også stiller han på jobb stort sett et kvarter før tiden nesten hver dag, forteller Arnesen.

Men det handler ikke bare om å utvikle de tekniske ferdighetene – vi legger også stor vekt på mentorskap og personlig utvikling. Hver lærling jobber med en erfaren fagperson som fungerer som deres fadder og mentor og hjelper dem med å vokse til selvsikre, kompetente rørleggere, forteller Åge Johnsen, Opplæringsansvarlig i FLOW Meisingset VVS.

Mikkel Wang er 16år og i gang med sitt andre halvår som rørleggerlærling i FLOW Meisingset VVS

I august 2022 fikk det nyopprettede selskapet FLOW Elektro Sør-Vest sin første lærling, Kjetil Moen.

– Det var stor stas når vi kunne ta imot vår første lærling, forteller daglig leder i FLOW Elektro Sør-Vest Tjerand Djup Nesvik og fortsetter: Arbeidet med å få flere til å velge fagutdanning og bli lærlinger er viktig og noe vi engasjerer oss i. Det er vanskelig å få tak i fagarbeidere til bygg- og anleggsbransjen og vi trenger flere ansatte fremover. Derfor er det også så kjekt å få muligheten til å ha med seg lærlinger inn i bedriften og være med på å forme fremtidens fagarbeidere. Vi håper å kunne ta imot enda flere lærlinger fremover.

Helt siden oppstarten har Kjetil hatt en meget god utvikling, med god oppfølging fra FLOW Elektro Sør-Vest og opplæringskontoret for elektrofag. - Det er viktig for oss å gi lærlingene en variert og spennende, men ikke minst forutsigbar arbeidshverdag slik at de er godt forberedt til fagprøven, men ikke minst arbeidet de skal utføre, sier Tjerand.

Kjetil er elektrikerlærling på andre året i FLOW Elektro Sør-Vest.

Voksenlærlinger: Utvikling av erfarne fagfolk

FLOW Meisingset VVS anerkjenner også verdien av å tiltrekke seg erfarne fagfolk fra andre bransjer eller med tidligere erfaring innen rørleggerfaget. Voksenlærlingeprogrammet gir disse en mulighet til å ta rørleggerutdannelse ved å tilby full opplæring i bedrift i løpet av fire og ett halvt år.

Voksenlærlingene hos oss drar nytte av et skreddersydd opplæringsprogram som tar hensyn til deres tidligere erfaring og ferdigheter. Gjennom praktisk opplæring og veiledning fra erfarne fagfolk, får voksenlærlingene muligheten til å bygge videre på sin eksisterende kunnskap og utvikle seg til dyktige rørleggere.

-Og akkurat som våre ungdomslærlinger, drar voksne lærlinger ved FLOW Meisingset VVS nytte av praktisk opplæring, mentorskap og muligheter for personlig og faglig vekst. Når de går videre gjennom programmet vårt, får de ferdighetene og selvtilliten de trenger for å utmerke seg i rørleggerfaget, samtidig som de bidrar med sine unike perspektiver og erfaringer til teamet vårt, fortsetter Åge.

Grzegorz Kedzior ble ansatt som voksenlærling i 2020 og skal etter planen opp til svenneprøven til høsten. Han er 44 år, har bachelor i ingeniør- og informasjonsteknologi og jobbet seg i løpet av 20 år målbevisst oppover fra sesongarbeider til produksjonsansvarlig og til slutt gårdsbestyrer med stort ansvar for en gård med bærproduksjon.

Da han søkte nye utfordringer og erfaringer falt valget på FLOW Meisingset VVS for en ny karrierevei innen rørleggeryrket. Grzegorz bidrar med gode holdninger og arbeidsmoral, har en rolig, hyggelig og trygg tilstedeværelse og har allerede opparbeidet seg solid teknisk fagkunnskap.

Han setter krav til seg selv og de han arbeider med og viser tillit og omsorg for sine kollegaer, som gjør at han passer godt inn i rollen som en fremtidig læremester for våre ungdomslærlinger.

Grzegorz Kedzior, til venstre, bidrar med gode holdninger og arbeidsmoral.
Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs.
Siv Merethe Berge Røsland, daglig leder i FLOW Group Norge.

FLOW Group: Oppbygging av et Fellesskap

For FLOW Group er ikke opplæring bare en forretningsstrategi, men en måte å bygge et sterkt og engasjert arbeidsmiljø på. Gjennom sitt engasjement for opplæring og utvikling av ansatte, har flere av FLOW-selskapene etablert seg som en arbeidsgiver som verdsetter talent og investerer i fremtiden.

-Våre medarbeidere er vår største ressurs, og uansett om det er ungdomslærlinger som utforsker sitt første yrkesvalg eller erfarne fagfolk som søker nye utfordringer, er selskapene i FLOW forpliktet til å støtte og veilede alle ansatte på deres karrierevei, avslutter Siv Merethe Berge Røsland, daglig leder i FLOW Group Norge. Vi ønsker oss også veldig gjerne flere jenter som søker seg til faget som lærling. I dag er fem av lærlingene våre jenter. Det er vi stolte av.

Ved å tilby et inkluderende og støttende miljø, bidrar FLOW-selskapene til å bygge et fellesskap av dedikerte fagfolk som deler en felles lidenskap for rørlegger-, elektriker- og ventilasjonsfaget og forpliktelsen til å levere kvalitet og innovasjon til kundene sine.

Publisert
13. mars 2024


Relaterte saker:

Endelig fikk Zivar drømmejobben!

Zivar Mahmoud kom til Norge med en drøm om å bli rørlegger. Han kom ikke inn på videregående skole, men nå har han sikret seg svennebrev og fast rørleggerjobb.
Les mer

T-RØR: Fra vannbåren varme til avansert bioenergi

T-RØR ble etablert i 2012 og en del av FLOW Group i 2019. Siden etableringen har T-RØR vært en spesialist på varmepumper. Den nyeste satsningen er bioenergi som varmekilde. Med et dedikert team på 23 ansatte og en omsetning på omtrent 35 millioner i 2023, har T-RØR etablert seg som en ledende leverandør av VVS-tjenester i regionene Innherred, Namdal, Fosen og Stjørdal.
Les mer

FLOW Group: Vi erkjenner viktigheten av å jobbe mot en mer bærekraftig fremtid

Som en seriøs aktør innen teknisk infrastruktur for bedriftsmarkedet i Norge, tar FLOW Group sitt ansvar for bærekraft på alvor. Bærekraft handler ikke bare om miljømessige hensyn, men også om økonomi og samfunn. Derfor har vi implementert en helhetlig tilnærming som integrerer bærekraft i alle våre operasjoner og tjenester.
Les mer

Mange fordeler med en serviceavtale for sprinkler, sanitær, varme- og kjølesystemer

Vi arbeider målrettet for å øke vår kapasitet til å utføre ett større volum av serviceavtaler og vi opplever at markedet i økende grad etterspør leverandører som leverer mer komplette tjenester innen vårt fag samt at vår tekniske VVS kompetanse er ettertraktet.
Les mer

- Nå er vi lønnsomme og på offensiven igjen

- I januar 2020 sto vi ved et veiskille og måtte ta noen drastiske, strategiske grep. Vi hadde pådratt oss økonomiske utfordringer, vi hadde utfordringer med gjennomføringen av flere store prosjekter, og vi hadde litt utfordringer med ansettelser i alle ledd i selskapet. Resultatet ble at vi dro ned aktiviteten ved å droppe nye, store prosjekter samtidig som vi økte satsingen på drift og vedlikehold. Det ble en svært vellykket kursendring for oss.
Les mer

Fra logistikkoperatør til voksenlærling til fagarbeider elektro

FLOW Elektro Midt-Norge AS har gleden av å gratulere vår nye elektriker Andreas Fiskvik med fagprøven. Andreas begynte sin yrkes karriere som lagermedarbeider, før han senere bestemte seg for å endre retning. Det er vi i FLOW svært fornøyd med.
Les mer

- Vi skal utgjøre en reell verdi for kunden

Frode Helmersen har svært allsidig yrkeserfaring. Den bruker han nå til å spisse og strukturere satsingen i drift- og vedlikeholdsavdelingen hos FLOW Trøndelag VVS, som har gitt svært gode resultater. – Det handler både om å gi kundene det de har behov for når de har behov for det, samt å legge til rette for at våre ansatte får lov til å jobbe på områder de trives med, sier han.
Les mer

Fra montør og bas, til prosjektleder på heltid!

FLOW Klima Trøndelag satser på utvikling av egne ansatte. Et godt eksempel på dette er Karl Barlaup. Karl begynte i FLOW som bas og har gradvis jobbet seg opp til å nå bli prosjektleder.
Les mer

De profesjonelle kundene krever at vi som leverandører er like profesjonelle som dem selv

- Det er utfordrende for en mellomstor bedrift alene å holde tritt med kravene som markedet stiller, og utfordringene vil fortsette å øke, mener daglig leder Mads Meisingset i FLOW Meisingset VVS.
Les mer

- Vi har gitt kundene en enklere og tryggere hverdag

For å møte kravene kundene har til profesjonalitet, måtte Greif Sæther, daglig leder i rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS AS, endre måten han tenkte og drev bedriften sin på. - For oss ble løsningen å sette kundefokus og profesjonalisering i system sammen med de andre partnerne i FLOW Group, sier han.
Les mer

FLOW Svartisen VVS: Vellykket prosjekt på NAF sitt nye bilverksted i Bodø

Rørleggerbedriften FLOW Svartisen VVS AS sin Bodø-avdeling ferdigstilte i august sitt første store oppdrag på NAF sitt nye bilverksted i Olav V gate i Bodø. - Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner, sier daglig leder og rørleggermester Stig Einar Mork.
Les mer

Energitiltak i offentlig regi

FLOW Meisingset VVS bistår Oslobygg KF med omfattende energioppgradering på mer enn 70 skoler i Oslo området. Prosjektet ble tildelt gjennom en anbudskonkurranse tidligere i høst og skal etter planen ferdigstilles ved utløpet av året.
Les mer

God belysning – en viktig faktor for et godt arbeidsmiljø

Velg riktig belysning på arbeidsplassen – det vil gi en umiddelbar effekt på både arbeidsmiljø, økonomi og energibruk.
Les mer

Bygger profesjonelt nettverk for tekniske fag

- Det er stor etterspørsel etter bedrifter som kan ta hånd om byggeprosessen på tvers av fag fra start til slutt. Vi ser at de profesjonelle kundene ønsker å forholde seg til ett kontaktpunkt, sier Håvard Hildrum, salgs- og markedsansvarlig hos rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS i Trondheim.
Les mer

Fleksibel arbeidsgiver sikret Ninja svennebrevet

Stig Mork hos FLOW Svartisen VVS AS på Halsa i Meløy trengte flere rørleggere, mens Ninja Ringøy Torrissen ønsket seg en variert og praktisk jobb, hvor hun også møtte mennesker. Høsten 2021 kunne hun feire at svennebrevet som rørlegger var i boks.
Les mer

FLOW Meisingset VVS AS satser på sprinklerkompetanse

Med bakgrunn i en beslutning om strategisk satsning på sprinklermarkedet kan FLOW Meisingset VVS i dag kalle seg en veletablert sprinkler entreprenør.
Les mer

Arbeidsuke hos FLOW Meisingset VVS

Denne uken har elever fra 9. trinn på Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen hatt tre dagers utplassering i bedrift i forbindelse med arbeidsuka.
Les mer

Rehabilitering av svømmehall og garderobeanlegg

FLOW Meisingset VVS har nylig overlevert rørarbeidene i forbindelse med totalrehabilitering av basseng og garderobeanlegget til Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på Mortensrud i Oslo.
Les mer

FLOW Meisingset VVS leverte rørarbeider på Nordberg Kirke

FLOW Meisingset VVS har levert varme og sanitærarbeider i forbindelse med totalrehabilitering av Nordberg Kirke i Oslo. FLOW Meisingset VVS har blant annet levert nytt energianlegg bestående 5 energibrønner og varmepumpe med over 40kw ytelse.
Les mer

FLOW Bredesen Elektro er operative i Arendal.

Mandag 2. august startet FLOW Bredesen Elektro opp i Arendal. Fra før er FLOW Group representert med to datterselskap i Arendal, FLOW Bredesen VVS og FLOW Bredesen Klima, og er nå komplett med alle de tre tekniske fagene (elektro, rør og ventilasjon) i Agder-regionen, noe som bidrar til å skape et attraktivt og spennende faglig miljø for både kunder og medarbeidere.
Les mer

Rørlegging og snekring - det beste fra to fag

Rørleggermester og daglig leder Stig Einar Mork trenger flere rørleggere for at FLOW Svartisen VVS skal kunne vokse videre i Meløy og Salten. - Vi må tenke nytt, og har begynt å utdanne rørleggerne våre selv.
Les mer

Gjør energitiltak for fremtiden med T-RØR.

Vi har tatt turen til Sør - Inntrøndelag Høgskolelag også kalt SKOFO. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. De har internatkapasitet til 115 elever, og i snart 120 år har de satt sitt preg på bygda Skogn. Skolen består nå av til sammen 3 bygg.
Les mer

ISO-sertifiseringer ingen skrivebordsøvelse hos FLOW Trøndelag VVS

- Fornøyde kunder og lønnsomme prosjekter krever at vi har levende systemer som vi hele tiden forbedrer, sier daglig leder Greif Sæther i FLOW Trøndelag VVS AS. Nå er bedriften både resertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøsertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.
Les mer

Rens av gulvvarmerør: Nytt, viktig, lønnsomt

– Jeg ble overrasket over hvor mye smuss og avleiringer som hadde hopet seg opp i rørsystemet, forteller Astor Åsjord fra Engavågen i Meløy. FLOW Svartisen VVS tok oppdraget med rens av rørene og installering av energieffektiv varmepumpe.
Les mer

God driv i vårt 10. driftsår - men vi vil videre!

T-Rør AS i Levanger startet med et ønske om å drive egen bedrift, skape sin egen arbeidsplass og etter hvert utvikle og drive større. Nå i vårt 10. driftsår er vi fornøyd med utviklingen - Men vi vil videre!
Les mer

Flying start for ny elektroentreprenør i Trøndelag

Nils Godtfred Bjørnerud og Roger Tørset solgte seg inn som team da FLOW Group søkte etter leder til sin nye elektrosatsning i Trøndelag. - Vi hadde ikke gått i gang med å bygge opp en ny elektroentreprenør uten en solid aktør som FLOW Group i ryggen.
Les mer

Kreativt under koronaen hos FLOW Trøndelag VVS

I annerledesåret 2020 har FLOW Trøndelag VVS AS laget et nytt teknisk serviceprogram for kundene, lansert egen koronavask, miljøsertifisert seg etter ISO 14001 og resertifisert seg etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Den tverrfaglige satsningen på elektro og klima i Trøndelag kom også skikkelig på plass i år.
Les mer

Lamarkgården sparte over 60% strøm med varmepumpen

De 20 husstandene i Lamarkgården midt i Ørnes sentrum reduserte strømforbruket med over 60% etter at FLOW Svartisen VVS installerte en ny varmepumpeløsning i bygget. At besparelsen ble så stor overrasket Robert Ueland, styreleder i sameiet.
Les mer

Arne Morten har jobbet 40 år med 3 generasjoner Svensen

9. juni var det 40 år siden Arne Morten Strøm hadde sin første arbeidsdag hos rørleggerbedriften Ragnar Svensen AS i Stavanger. Gjennom 5 tiår i et marked som har endret seg mye, har han opplevd tre generasjonsskifter med farfar, far og nå sønn, Roar Svensen, som leder.
Les mer

- Det vi trengte for å møte markedet fant vi ikke i de tradisjonelle rørleggerkjedene

Daglig leder Daniel Vibstad i rørleggerbedriften Vibstad VVS kom til et punkt da han innså at tradisjonelle kjeder ikke kunne hjelpe med det som skulle til for å møte kravene kundene stiller. - Vi fant det vi lette etter i FLOW Group.
Les mer

Tok grep for å komme til forhandlingsbordet med de profesjonelle kundene

Joakim Arnesen (38), daglig leder i FLOW Meisingset VVS, har vært med på en spennende reise i et marked som har endret seg mye på kort tid. - Vi måtte snu måten vi tenker på for å nå frem til de større profesjonelle kundene. Da kom vi til forhandlingsbordet, forteller han.
Les mer